-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en fruit de ui en de knoflook. Voeg de stukken courgette toe, kruid met peper en zout en laat 5 min bakken.
-
Giet de bouillon erbij. Zet een deksel op de pot en laat 20 min sudderen.
-
Mix de soep met een snuifje nootmuskaat tot een romige soep. Proef en kruid bij indien nodig.
Zin in een maaltijdsoep ? Reken ongeveer 500 ml soep per persoon. Voor een gewone soep is 250 ml per persoon voldoende.
Om de courgettesoep te pimpen
Courgette heeft een eerder zachte smaak en wordt vaak gecombineerd met sterke smaken zoals die van basilicum of rucola. Deze groente past uitzonderlijk goed met munt. Voeg een handvol verse munt toe aan de soep en mix. Rooster enkele sneetjes Serrano-ham in een droge pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Serveer de soep met verse room en de sneetjes geroosterde ham.