Verwarm de oven voor op 180 °C. Schik de kwarten pastinaak en peer in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet 40 min in de oven.
Schil de aardappelen en kook ze 20 min in gezouten water. Giet ze af en plet tot een puree samen met de boter, de room, peper en zout.
het vlees 1 min langs elke kant in de arachideolie. Haal het vlees uit de pan en deglaceer met het bier, de fond, de Luikse siroop en de mosterd en laat inkoken. Voeg de room toe en roer even goed door. Snij de entrecote in reepjes, overgiet met de biersaus en bestrooi met wat tijm. Serveer met de puree en de stukken pastinaak en peer.
Voor een rijkere saus, voeg je sjalotten toe die je eerst hebt gebakken, nog voor je het bier bij de saus giet.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
960 kcal
Vetten
44 g
koolhydraten
79 g
waarvan suikers
32 g
vezels
14 g
Eiwitten
54 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.