-
Verhit het water in een grote kookpot en voeg de kip, de ui, de groenten in stukken, de peperbollen en het kruidentuiltje toe. Zet het deksel op de pot zodra de bouillon kookt en laat 2 uur sudderen.
-
Haal de kip uit de bouillon en giet de vloeistof door een zeef. Maak het vlees los van de botten, snij het in fijne reepjes en voeg terug toe aan de gezeefde bouillon.
-
Bak de groenten in julienne in de boter en giet ze bij de soep. Proef en kruid bij indien nog.
Soep kan je niet langer dan 3 dagen bewaren in de koelkast. Als je de soep in in een hermetisch afsluitbare doos giet, kan je die 3 maanden bewaren in de diepvries.
Om de kippenbouillon te pimpen
Kippensoep is het mirakelmiddel van onze grootmoeders om ons immuunsysteem te versterken en verkoudheden en griepjes te verlichten... Voor een stevigere maaltijd kan je vermicelli in de soep gieten of serveren met een dikke snede zuurdesembrood. Bestrooi de soep met peterselie of gehakte kervel voor je opdient.