Rijstpap met peren | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Rijstpap met peren

Voorbereiding 10 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pocheer de peren: verwarm in een kookpan 500 ml water met de suiker, het gespleten vanillestokje, de gember, de steranijs en de kruidnagel. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 min sudderen. Snij de peren in stukken en laat ze 10 min pocheren in de siroop.

  2. Maak nu de rijstpap: verwarm in een kookpan de kokos- en amandelmelk. Breng aan de kook en zet dan het vuur zo laag mogelijk. Voeg de rijst en de suiker toe zodra de melk kookt en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer geregeld om, zodat de rijst niet aan de pan gaat kleven. Haal van het vuur en roer er de eidooier goed door.

  3. Verwarm in een kleine braadpan de brésilienne met de suiker en laat rustig karamelliseren. Verdeel de rijstpap over zes schaaltjes en leg in elk schaaltje enkele stukken peer en een lepeltje mascarpone. Bestrooi met de gekaramelliseerde brésilienne.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 577 kcal
Vetten 23 g
koolhydraten 84 g
waarvan suikers 44 g
vezels 2 g
Eiwitten 7,1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Kokosmelk 117 ml
  • Amandelmelk 117 ml
  • Arboriorijst 100 g
  • Fijne kristalsuiker 33 g
  • Eidooier 0.33

Voor de gepocheerde peren

  • Water 167 ml
  • Fijne kristalsuiker 67 g
  • Vanillestokje 0.33
  • Verse gember, geschild en fijngehakt 20 g
  • Steranijs 0.33
  • Kruidnagel 0.33
  • Conference-peren, geschild 0.66

Voor de afwerking

  • Brésilienne voor gebak 1 el
  • Fijne kristalsuiker 0.67 el
  • Mascarpone 83 g
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Kokosmelk 117 ml
  • Amandelmelk 117 ml
  • Arboriorijst 100 g
  • Fijne kristalsuiker 33 g
  • Eidooier 0.33

Voor de gepocheerde peren

  • Water 167 ml
  • Fijne kristalsuiker 67 g
  • Vanillestokje 0.33
  • Verse gember, geschild en fijngehakt 20 g
  • Steranijs 0.33
  • Kruidnagel 0.33
  • Conference-peren, geschild 0.66

Voor de afwerking

  • Brésilienne voor gebak 1 el
  • Fijne kristalsuiker 0.67 el
  • Mascarpone 83 g