Pocheer de peren: verwarm in een kookpan 500 ml water met de suiker, het gespleten vanillestokje, de gember, de steranijs en de kruidnagel. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 min sudderen. Snij de peren in stukken en laat ze 10 min pocheren in de siroop.
Maak nu de rijstpap: verwarm in een kookpan de kokos- en amandelmelk. Breng aan de kook en zet dan het vuur zo laag mogelijk. Voeg de rijst en de suiker toe zodra de melk kookt en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer geregeld om, zodat de rijst niet aan de pan gaat kleven. Haal van het vuur en roer er de eidooier goed door.
Verwarm in een kleine braadpan de brésilienne met de suiker en laat rustig karamelliseren. Verdeel de rijstpap over zes schaaltjes en leg in elk schaaltje enkele stukken peer en een lepeltje mascarpone. Bestrooi met de gekaramelliseerde brésilienne.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
577 kcal
Vetten
23 g
koolhydraten
84 g
waarvan suikers
44 g
vezels
2 g
Eiwitten
7,1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.