Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de spruitjes schoon, halveer ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de spruiten met de olijfolie en balsamicoazijn. Bestrooi met de zeste en de gehakte rozemarijn. Zet 25 min in de oven.
Meng intussen voor de vinaigrette alle ingrediënten en zet opzij.
Snij de rode bieten in grove stukken en breng ze op smaak met peper, zout en olijfolie. Hak de pistachenoten grof. Schik de spruiten samen met de bietjes op een schaal. Werk verder af met rucola en parmezaanschilfers. Strooi tenslotte de pistachenoten eroverheen en werk af met de vinaigrette.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
298 kcal
Vetten
20 g
koolhydraten
9,5 g
waarvan suikers
8,2 g
vezels
7,8 g
Eiwitten
15 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.