Maak eerst de baba ganoush. Verhit de ovengrill voor en rooster de 4 courgettes gedurende 45 min; draai ze daarbij regelmatig om. Laat ze afkoelen. Schep er dan met een lepel het vruchtvlees uit en laat het 5 min uitlekken in een vergiet. Mix het vruchtvlees met de knoflook en de tahin. Hak de muntblaadjes fijn, voeg ze toe, kruid met zout en peper en schep in een grote schaal. Snij de resterende courgette met de mandoline in heel dunne lange linten en schik ze op de baba ganoush. Voeg nog een scheutje olijfolie, het citroensap en zout en peper toe en laat rusten.
Maak intussen de falafels. Mix daarvoor de kikkererwten in de keukenrobot met alle andere ingrediënten, behalve de hazelnoten en het natriumbicarbonaat, tot een homogene, licht plakkerige pasta. Laat 30 min rusten in de koelkast. Meng de fijngehakte hazelnoten met het sodabicarbonaat en voeg toe aan de falafelpasta. Rol hiervan balletjes en bak ze in 2 à 3 min goudbruin in flink hete olie.
Schik de falafels op de baba ganoush en de courgette-carpaccio. Werk af met gesnipperde rode ui, kerstomaten, muntblaadjes en een snuifje cayennepeper.
Wist je dat?Baba ganoush is een typisch gerecht uit het Midden-Oosten en wordt normaal bereid met geroosterde aubergine. Wij kozen hier voor courgette.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
501 kcal
Vetten
37
koolhydraten
17 g
waarvan suikers
9,9 g
vezels
19 g
Eiwitten
15 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.