Los de saffraan op in een beetje lauw water. Doe de rijst in een kookpan en giet er de hete bouillon over. Voeg de opgeloste saffraan toe en laat al roerend 15 min sudderen op een laag vuur. Schep er de boter en de Parmezaanse kaas onder, kruid met zout en peper en laat afkoelen.
Neem met bevochtigde handen een kleine portie rijst, plet een beetje tussen je handen en duw er een kuiltje in. Leg daarin een minibolletje mozzarella en een blad basilicum. Bedek met rijst en rol tot een balletje. Maak op dezelfde manier de rest van de rijstballetjes. Rol daarna elk balletje apart door de bloem, het ei en het paneermeel.
Verhit een flinke scheut olie in een braadpan en bak de arancini. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de rouille en eventueel met grijze garnalen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
336 g
Vetten
12 g
koolhydraten
45 g
waarvan suikers
1.1 g
vezels
2.1 g
Eiwitten
11 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.