Chili con carne met rijst en zure room | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Chili con carne met rijst en zure room

Chili con carne met rijst en zure room

Voorbereiding 20 min.
Kook 80 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 80 min.
Moelijkheid Makkelijk

1x koken, 2x eten
Tijd sparen met meal prepping

Je kan dit recept perfect klaarmaken voor 1 maaltijd. Je kan ook heel wat tijd sparen door 1x te koken voor 2 dagen. Dan worden de smaken des te intenser. Verdubbel gewoon alle ingrediënten en gebruik de ene helft voor deze Chili con Carne. De volgende dag tover je met de andere helft in geen tijd een nieuw origineel recept op tafel, zoals smakelijke Enchilladas in de oven.

Ontdek hier de andere recepten 1x koken, 2x eten 

  1. Voor de chili con carne:

    Verhit op een matig vuur 2 el olijfolie in een stoofpan en fruit de uien, de knoflook en de pepertjes 2 min. Voeg de paprika’s toe, bak ze nog 2 min mee en voeg dan de wortelen en zoete aardappelen toe.

  2. Bak het gehakt op een hoog vuur aan in een braadpan en schep het dan bij de groenten. Kruid met zout en peper en voeg de specerijen toe. Schep er de tomatenpuree onder en laat nog 2 min bakken.

    Voor een veggie versie vervang je het gehakt door extra groenten, zoals maïskorrels, blokjes pompoen of kikkererwten. Gewoon zalig!
  3. Schep nu de rode bonen en de tomatenblokjes door het gerecht, giet er de bouillon bij en voeg de suiker toe. Laat op een laag vuur 45 min tot 1 u sudderen.

  4. Voor de rijst en zure room:

    Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de helft van de chili con carne met rijst en nacho’s, met de koriander en de zure room.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 1209 kcal
Vetten 50 g
koolhydraten 132 g
waarvan suikers 26 g
vezels 18 g
Eiwitten 49 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

Voor de chili con carne

  • Olijfolie
  • Uien, fijngesnipperd 0.5
  • Teentjes knoflook, geperst 1.5
  • Pepertjes, fijngehakt 1
  • Rode paprika, fijngesneden 0.5
  • Grote wortelen, in blokjes 1
  • Grote zoete aardappelen, in blokjes 0.5
  • Gemengd gehakt (rund/varken) 300 g
  • Zout
  • Peper
  • Komijnpoeder 0.5 el
  • Korianderpoeder 0.5 el
  • Kaneelpoeder 0.5 el
  • Gerookt paprikapoeder 0.5 snuifje
  • Geconcentreerde tomatenpuree 0.5 el
  • Rode bonen, uitgelekt 200 g
  • Tomatenblokjes 200 g
  • Groentebouillon 0.25 l
  • Suiker 0.5 el

Voor de rijst en zure room

  • Rijst 200 g
  • Een paar nachos
  • Verse koriander, fijngehakt 0.5
  • Zure room 2 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

Voor de chili con carne

  • Olijfolie
  • Uien, fijngesnipperd 0.5
  • Teentjes knoflook, geperst 1.5
  • Pepertjes, fijngehakt 1
  • Rode paprika, fijngesneden 0.5
  • Grote wortelen, in blokjes 1
  • Grote zoete aardappelen, in blokjes 0.5
  • Gemengd gehakt (rund/varken) 300 g
  • Zout
  • Peper
  • Komijnpoeder 0.5 el
  • Korianderpoeder 0.5 el
  • Kaneelpoeder 0.5 el
  • Gerookt paprikapoeder 0.5 snuifje
  • Geconcentreerde tomatenpuree 0.5 el
  • Rode bonen, uitgelekt 200 g
  • Tomatenblokjes 200 g
  • Groentebouillon 0.25 l
  • Suiker 0.5 el

Voor de rijst en zure room

  • Rijst 200 g
  • Een paar nachos
  • Verse koriander, fijngehakt 0.5
  • Zure room 2 el