Gevulde kalkoenrollade met auberginesaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevulde kalkoenrollade met auberginesaus

Gevulde kalkoenrollade met auberginesaus

Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Overgiet de couscous met het kokend water in een schaal. Roer om en laat 10 min opzwellen. Voeg dan de boter toe en meng. Verhit de olie in een goed hete braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de specerijen toe en schep dit mengsel door de couscous.

  2. Snij de kalkoenfilet open en leg hem op het werkvlak plat tussen 2 vellen bakpapier. Maak hem met de deegrol platter. Verwijder het bakpapier en vul de filet met het couscousmengsel. Rol op en knoop zorgvuldig dicht met keukentouw. Verdeel een paar klontjes boter over de rollade, kruid met zout en peper en leg in een ovenschaal. Bak de rollade 45 min in de voorverwarmde oven op 180°C.

  3. Maak intussen de auberginesaus. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de aubergineblokjes. Schep regelmatig om, bak verder tot ze licht goudbruin kleuren, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zet opzij. Leg nu de ui, de knoflook en de specerijen in de pan en fruit ze 5 min op een matig vuur. Voeg de aubergineblokjes, de tomaten, zout, suiker, het citroensap en het water toe en laat ongeveer 8 min zachtjes sudderen, tot het water volledig verdampt is. Bestrooi met de verse kruiden en serveer bij de kalkoenrollade.

    Aubergine Dit is een slanke, vochtafdrijvende en caloriearme groente, die ook nog boordevol kalium zit en veel pectine bevat, waardoor ze goed de honger stilt. Een tip: snij ze in blokjes en laat ze uitlekken in een vergiet met een handvol grof zout. Dep ze dan droog met keukenpapier. Ze bakt beter en neemt minder vet op.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 647 kcal
Vetten 30 g
koolhydraten 39 g
waarvan suikers 10 g
vezels 11 g
Eiwitten 52 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor de vulling

  • Couscous 75 g
  • Kokend water 150 ml
  • Boter 0.5 el
  • Olijfolie 1 el
  • Ui, fijngesnipperd 0.5
  • Teentje knoflook, fijngesnipperd 0.5
  • Kaneelpoeder 0.5 tl
  • Mespunt harissa 0.5
  • Snuifje komijnpoeder 0.5
  • Snuifje ras-el-hanout 0.5
  • Snuifje gemberpoeder 0.5
  • Korianderzaadjes 1 el
  • Zout
  • Peper

Voor de auberginesaus

  • Aubergines, geschild en in blokjes van 2 cm 1
  • Grof zout
  • Olijfolie 40 ml
  • Rode uien, fijngesnipperd 1
  • Teentje knoflook, fijngesnipperd 0.5
  • Komijnpoeder 0.5 tl
  • Kurkuma 0.25 tl
  • Paprikapoeder 0.25 tl
  • Snuifje cayennepeper 0.5
  • Medium tomaten, gepeld en in kleine blokjes 1
  • Snuifje zout
  • Suiker 0.5 tl
  • Citroen (sap) 0.5
  • Water 87.5 ml
  • Bladpeterselie, fijngehakt I 1.5 el
  • Verse koriander, fijngehakt 1.5 el
  • Verse munt, fijngehakt 1.50 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor de vulling

  • Couscous 75 g
  • Kokend water 150 ml
  • Boter 0.5 el
  • Olijfolie 1 el
  • Ui, fijngesnipperd 0.5
  • Teentje knoflook, fijngesnipperd 0.5
  • Kaneelpoeder 0.5 tl
  • Mespunt harissa 0.5
  • Snuifje komijnpoeder 0.5
  • Snuifje ras-el-hanout 0.5
  • Snuifje gemberpoeder 0.5
  • Korianderzaadjes 1 el
  • Zout
  • Peper

Voor de auberginesaus

  • Aubergines, geschild en in blokjes van 2 cm 1
  • Grof zout
  • Olijfolie 40 ml
  • Rode uien, fijngesnipperd 1
  • Teentje knoflook, fijngesnipperd 0.5
  • Komijnpoeder 0.5 tl
  • Kurkuma 0.25 tl
  • Paprikapoeder 0.25 tl
  • Snuifje cayennepeper 0.5
  • Medium tomaten, gepeld en in kleine blokjes 1
  • Snuifje zout
  • Suiker 0.5 tl
  • Citroen (sap) 0.5
  • Water 87.5 ml
  • Bladpeterselie, fijngehakt I 1.5 el
  • Verse koriander, fijngehakt 1.5 el
  • Verse munt, fijngehakt 1.50 el