Maak eerst de vulling. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Meng ze in een kom met het gehakt en alle andere ingrediënten. Vul de halve paprika’s met dit mengsel.
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak nu de saus. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en de sjalot. Snij de tomaten in blokjes, voeg ze toe, kruid met zout en peper en laat op een matig vuur 15 min sudderen. Mix de saus kort en breng ze indien nodig verder op smaak. Giet ze in een ovenschaal, voeg de frita chakchouka, de tijm, de laurier en de sneetjes tomaat toe.
Schik de gevulde paprika’s in de schaal en bak alles 30 min in de voorverwarmde oven. Serveer met gekookte witte rijst of met brood.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
638 kcal
Vetten
35 g
koolhydraten
36 g
waarvan suikers
19 g
vezels
6,7 g
Eiwitten
38 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.