Zomerse tian met ratatouille-saus en merguez | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zomerse tian met ratatouille-saus en merguez

Zomerse tian met ratatouille-saus en merguez

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snijd de ajuin fijn en pers de look. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie tot die flink heet is en fruit de ajuin en de look. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes en voeg toe. Kruid met zout en peper en laat op een matig vuur al roerend 10 min sudderen.

  2. Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd ondertussen de groene en gele courgettes, en de aubergine in dunne rondjes. Giet de saus in een gratineerschaal en schik er de schijfjes courgette en aubergine dicht tegen elkaar rechtop-staand in; wissel daarbij de kleuren mooi af. Kruid met zout en peper, strooi er de tijmblaadjes over en besprenkel met een scheutje olijfolie.

  3. Dek de schaal af met een vel bakpapier en bak 20 min in de oven. Serveer de tian met (in de pan of op de barbecue) gebakken merguez of chipolata.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 69 kcal
Vetten 3.9 g
koolhydraten 2.3 g
waarvan suikers 1.9 g
vezels 0.9 g
Eiwitten 5.8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Olijfolie 1
  • Ajuin 1/3
  • Teentje look 1/3
  • Rode paprika 1/3
  • Tomaten 3.33
  • Takje tijm 1.33
  • Courgette (groen) 1/3
  • Courgette (geel) 1/3
  • Aubergine 1/3
  • Keukenzout
  • Peper
  • Merguez 300 g
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Olijfolie 1
  • Ajuin 1/3
  • Teentje look 1/3
  • Rode paprika 1/3
  • Tomaten 3.33
  • Takje tijm 1.33
  • Courgette (groen) 1/3
  • Courgette (geel) 1/3
  • Aubergine 1/3
  • Keukenzout
  • Peper
  • Merguez 300 g