Mille-feuillestronk met peren | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Mille-feuillestronk met peren

Voorbereiding 60 min.
Kook 70 min.
Moelijkheid Middelmatig
Voorbereiding 60 min.
Kook 70 min.
Moelijkheid Middelmatig
  1. Maak de banketbakkersroom. Verhit 40cl melk op een matig vuurtje met een afgebroken vanillestokje. Laat niet koken.
  2. Klop het eigeel en de suiker totdat je een witte mengeling krijgt, en voeg dan de bloem en de maïzena toe. Doe 10cl koude melk bij de warme die al lichtjes lauw is. Zet opnieuw op een zacht vuurtje, roer onafgebroken met een houten lepel en laat vooral niet koken. Laat indikken totdat de mengeling niet meer van de lepel afloopt (ongeveer 7 à 8 minuten). Houd koud in een kom, wrijf het roomoppervlak in met boter om te vermijden dat er zich een vel vormt.
  3. Verwarm de oven voor op 200°. Leg bakpapier op een bakplaat en wrijf in met een borsteltje. Bedek het papier met deeg, bevochtig het deeg met water met een zachte borstel, bestrooi met fijne suiker, dek af met bakpapier en daarna een tweede laag patisserie, om te vermijden dat het deeg gaat zwellen. Zet in de oven en laat 15 minuten staan.
  4. Haal de plaat uit het vuur, haal het bakpapier eraf, draai het deeg om, bestrooi met suiker, leg het bakpapier er opnieuw op, plaats een tweede laag en zet 10 minuten in de oven. Als het deeg lichtjes afgekoeld is, snijd je het in 4 gelijke delen met een snijmes.
  5. Snijd de peren in reepjes van 1 cm. Strijk 1cm banketbakkersroom uit op een stukje bladerdeeg en leg er enkele reepjes peer op. Leg het 2e stukje bladerdeeg erop en herhaal. Eindig met een laag bladerdeeg. Bedek met vershoudfolie en zet in de koelkast. Als de mille-feuille heel koud is plaats je hem heel voorzichtig op het stukje. Doe er slagroom op met een spuitzak en ook de reepjes peer. Versier de stronk met chocoladeschilfers.

Dit recept is een beetje technisch, maar het resultaat is de moeite waard.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Pakjes rechthoekig bladerdeeg 1
  • Olie 1 el
  • Beetje water
  • Koffielepels heel fijne suiker 2 tl
  • Blik peren met siroop 0.50
  • Voor de banketbakkersroom:
  • Melk 25 cl.
  • Vanillestokje 0.50
  • Geel van eieren 2
  • Fijne suiker 45 g
  • Maïzena 0.50 tl
  • Bloem 25 g
  • Boter 5 g
  • Voor de slagroom:
  • Verse room (geen lichte) 25 cl.
  • Poedersuiker 17.5
  • Zakje Klopfix 0.50
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Pakjes rechthoekig bladerdeeg 1
  • Olie 1 el
  • Beetje water
  • Koffielepels heel fijne suiker 2 tl
  • Blik peren met siroop 0.50
  • Voor de banketbakkersroom:
  • Melk 25 cl.
  • Vanillestokje 0.50
  • Geel van eieren 2
  • Fijne suiker 45 g
  • Maïzena 0.50 tl
  • Bloem 25 g
  • Boter 5 g
  • Voor de slagroom:
  • Verse room (geen lichte) 25 cl.
  • Poedersuiker 17.5
  • Zakje Klopfix 0.50