Crème brûlée met peer en chocolade | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Crème brûlée met peer en chocolade

Voorbereiding 10 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Breng de melk en de room aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Verwijder van het vuur en laat even trekken. Klop de eierdooiers met de suiker tot een bijna witte crème. Meng met het roommengsel. Warm op op een zacht vuur tot het een dikke crème wordt.
  2. Voeg de stukjes chocolade toe. Roer om. Schil de peer en snij in blokjes. Stoof de peer gedurende 2 minuten in de microgolfoven op 750 watt.  Verdeel de stukjes peer over de potjes en giet er de crème over.
  3. Bak de crème brûlée gedurende 30 min. in de oven. Laat goed afkoelen. Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterd suiker. Zet de schaaltjes vlak onder grill tot de suiker gesmolten is (ongeveer 1 minuut).

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Room 125 cl.
  • Volle melk 125 cl.
  • Eierdooiers 3
  • Kristalsuiker 37 g
  • Basterd suiker 2.5 el
  • Vanillestokje 0.50
  • Peren 1
  • Chocolade in stukjes 25 g
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Room 125 cl.
  • Volle melk 125 cl.
  • Eierdooiers 3
  • Kristalsuiker 37 g
  • Basterd suiker 2.5 el
  • Vanillestokje 0.50
  • Peren 1
  • Chocolade in stukjes 25 g