Flan | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Flan

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verhit voor de banketbakkersroom de melk met het gespleten vanillestokje. Klop 5 eidooiers en de suiker 6 min in de keukenrobot tot een witschuimige massa. Voeg de maïsbloem toe, giet er de warme melk bij en meng goed. Giet dit mengsel in een kookpan, breng aan de kook en laat al roerend koken tot de room indikt.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met het deeg. Klop 3 eidooiers witschuimig met 70 g suiker. Klop de eiwitten tot sneeuw met 30 g suiker.
  3. Schep het mengsel van eidooiers en suiker door de banketbakkersroom. Voeg er de bloem en de melk aan toe en schep er tot slot heel voorzichtig het eiwitschuim onder. Giet dit geheel in de bakvorm en bak 30 min in de oven.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rol bladerdeeg 1
  • Eidooiers 3
  • Suiker 100 g
  • Eiwitten 3
  • Zelfrijzende bloem 70 g
  • Melk 500 ml

Voor de banketbakkersroom:

  • Melk 600 ml
  • Vanillestokje 1
  • Eidooiers 5
  • Suiker 100 g
  • Maïsbloem 50 g
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rol bladerdeeg 1
  • Eidooiers 3
  • Suiker 100 g
  • Eiwitten 3
  • Zelfrijzende bloem 70 g
  • Melk 500 ml

Voor de banketbakkersroom:

  • Melk 600 ml
  • Vanillestokje 1
  • Eidooiers 5
  • Suiker 100 g
  • Maïsbloem 50 g