Gemarineerde exotische vruchten met kokoscrème | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gemarineerde exotische vruchten met kokoscrème

Gemarineerde exotische vruchten met kokoscrème

Voorbereiding 25 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Moeilijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Moeilijk
  1. Voor de kokoscrème: Snijd het takje citroenmelisse overlangs in tweeën, splijt het vanillestokje en open de kardemombolletjes. Breng de kokosroom aan de kook met het kokossap, de citroenmelisse, het vanillestokje, de suiker en de kardemom. Laat ongeveer 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
  2. Laat de gelatineblaadjes zwellen in koud water. Voeg ze toe aan de kokosbereiding. Zeef het mengsel en zet in de koelkast: de textuur van de crème moet wat dikker zijn.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Schil de kaki en snijd het vruchtvlees in kwartjes. Schil de ananas, snijd het vruchtvlees in schijven en vervolgens in blokjes. Verwijder de schil van de ramboetans.
  4. Verdeel de kokoscrème over ijskoude diepe borden of kommetjes. Verdeel de vruchten over de borden of kommetjes met de crème. Garneer met de geraspte limoenzeste.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Mango 0.50
  • Victoria-ananas 0.50
  • Kaki 0.50
  • Rmboetans of lychees 4
  • Limoen 0.50
  • Kokosroom 20 cl.
  • Kokossap 5 cl.
  • Vanillestokje 0.50
  • Kardemombolletjes 1
  • Fijne suiker 30 g
  • Citroenmelisse 0.25
  • Gelatineblaadjes 1
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Mango 0.50
  • Victoria-ananas 0.50
  • Kaki 0.50
  • Rmboetans of lychees 4
  • Limoen 0.50
  • Kokosroom 20 cl.
  • Kokossap 5 cl.
  • Vanillestokje 0.50
  • Kardemombolletjes 1
  • Fijne suiker 30 g
  • Citroenmelisse 0.25
  • Gelatineblaadjes 1