Red velvet stronk met mascarpone en rode vruchten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Red velvet stronk met mascarpone en rode vruchten

Red velvet stronk met mascarpone en rode vruchten

Voorbereiding 50 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 50 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Klop de eieren en de suiker 8 min., tot het mengel lichtgeel en rekbaar wordt. Voeg 30 ml gesmolten en afgekoelde boter toe, 1/2 theelepel vanille, de azijn en de rode kleurstof en klop op lage snelheid. Meng
  2. Keer de taart om op proper keukenlinnen waarop je wat bloemsuiker hebt gestrooid. Neem het bakpapier weg. Bestrooi de taart met suiker en rol hem in het linnen om hem te laten afkoelen.
  3. Klop de mascarpone tot hij mooi romig is. Voeg 125 ml gesmolten en afgekoelde boter erbij, 1 theelepel vloeibare vanille en de bloemsuiker. Klop alles snel dooreen tot je een mooie, gladde mix krijgt. Giet de mix in een schotel en zet hem met een deksel 1 uur in de koelkast.
  4. Rol de taart voorzichtig open. Smeer de crème erop en laat een strook van 1 cm langs de kanten. Rol de taart op terwijl je genoeg aandrukt. Wikkel de taartrol in een folie en leg hem in de koelkast tot het tijd is om op te dienen.
  5. Haal de taart uit de koelkast en smeer er een laag crème bovenop. Versier met rode vruchtjes en stukjes meringue. Dien op met de rest van de vruchten en de crème.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Ei(ren) 1
  • Poedersuiker + suiker om over de taart te strooien 45 g
  • Boter 37.5 g
  • Vloeibare vanille 0.37 tl
  • Fles rode voedingskleurstof 0.37
  • Vloeiende bloem 45 ml
  • Ongesuikerd cacaopoeder 0.50 tl
  • Mespuntje zout 0.25
  • Zakje scheikundige gist 0.125 tl
  • Ciderazijn 0.25 tl
  • Mascarpone 95 g
  • Bloemsuiker 62.5 g
  • Mix van frambozen en bosbessen 125 g
  • Meringue 50 g
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Ei(ren) 1
  • Poedersuiker + suiker om over de taart te strooien 45 g
  • Boter 37.5 g
  • Vloeibare vanille 0.37 tl
  • Fles rode voedingskleurstof 0.37
  • Vloeiende bloem 45 ml
  • Ongesuikerd cacaopoeder 0.50 tl
  • Mespuntje zout 0.25
  • Zakje scheikundige gist 0.125 tl
  • Ciderazijn 0.25 tl
  • Mascarpone 95 g
  • Bloemsuiker 62.5 g
  • Mix van frambozen en bosbessen 125 g
  • Meringue 50 g