Stronk à la genoise met citroenmeringue | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Stronk à la genoise met citroenmeringue

Stronk à la genoise met citroenmeringue

Voorbereiding 45 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 45 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 4 eiwitten met een snuifje zout op tot sneeuw. Klop 4 eigelen met 120 g suiker en de vanille tot een schuimend mengsel. Giet de gesmolten boter erbij en meng. Strooi de bloem en het amandelpoeder er al roerend bij. Meng het eiwitschuim er voorzichtig onder. Giet dit deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak 10 min in de oven. Keer de genoise om op een schone en vochtige doek en rol stevig op.
  2. Meng het sap met de zeste van citroen en breng aan de kook. Klop 3 eigelen en 150 g suiker tot een schuimend mengsel. Giet de maïzena erbij en roer zorgvuldig om. Giet het kokende citroensap bij dit mengsel terwijl je klopt. Giet het mengsel terug in de kookpot en laat al kloppend indikken op een zacht vuur. Haal van het vuur, laat gedurende 5 min lauw worden en voeg de boter toe. Klop op en bewaar fris.
  3. Klop 2 eiwitten op. Voeg de bloemsuiker geleidelijk toe onder voortdurend kloppen zodra de eiwitten stijf worden. Rol de genoise voorzichtig uit, smeer de citroencrème erop en rol opnieuw op. Spatel de zijkanten glad en vorm met een spuitzak een lint van meringue op de stronk. Kleur de meringue met een keukenbrander. Serveer de stronk met de rode vruchten en meringue.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Eieren 2
  • Citroensap 35 ml
  • De zeste van 1 citroen
  • Suiker 70 g
  • Bloemsuiker 12.5 g
  • Amandelpoeder 10
  • Vloeiende bloem 20 g
  • Mespunt vanillepoeder 0.50
  • Maïzena 0.50 el
  • Gesmolten boter 7.5 g
  • Boter 15 g
  • Snuifje zout 0.50
  • Rode vruchten en meringues voor de afwerking
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Eieren 2
  • Citroensap 35 ml
  • De zeste van 1 citroen
  • Suiker 70 g
  • Bloemsuiker 12.5 g
  • Amandelpoeder 10
  • Vloeiende bloem 20 g
  • Mespunt vanillepoeder 0.50
  • Maïzena 0.50 el
  • Gesmolten boter 7.5 g
  • Boter 15 g
  • Snuifje zout 0.50
  • Rode vruchten en meringues voor de afwerking