Garnalen met Proseccoroom en citrusvruchten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Garnalen met Proseccoroom en citrusvruchten

Garnalen met Proseccoroom en citrusvruchten

Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Moeilijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Moeilijk
  1. Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en bewaar de staartvin. Rasp de zeste van citrusvruchten, bewaar 1 eetlepel, schil het fruit à vif, houd  4 partjes van pompelmoes en 4 partjes van mandarijn aan de kant en pers daarna het fruitsap.
  2. Bewaar de fruitpartjes in een kom met 1 eetlepel olijfolie, de zestes, 2 eetlepels citrussap en de gesnipperde bieslook.
  3. Verhit 1 eetlepel olie en 20g boter in een pan, laat de garnalen hierbij 2 à 3 minuten garen, en voeg peper en zout toe. Houd warm. Blus de pan met prosecco, voeg het citrussap toe, laat indikken op een hoog vuurtje, en voeg zodra de vloeistof dikker wordt al kloppend de boter, peper en zout toe.
  4. Leg de garnalen in kleine warme bordjes. Versier met de partjes, de citruszestes, de saus en de bosjes bieslook. Serveer bij dit voorgerecht een stokbrood dat je in stukjes hebt gesneden.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Pak diepgevroren zeegarnaalstaarten 0.50
  • Roze pompelmoes bio 0.50
  • Mandarijn bio 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Boter 30 g
  • Prosecco 5 cl.
  • Bosje bieslook 0.25
  • peper, zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Pak diepgevroren zeegarnaalstaarten 0.50
  • Roze pompelmoes bio 0.50
  • Mandarijn bio 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Boter 30 g
  • Prosecco 5 cl.
  • Bosje bieslook 0.25
  • peper, zout