Petits-gris met kruidenboter | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Petits-gris met kruidenboter

Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met de peterselie, dille, knoflook, sjalot, pastis en enkele druppels tabasco. Kruid met zout en peper.
  2. Leg in elke schelp een escargot en schep er een lepeltje kruidenboter bij. Leg de schelpen op een bakplaat.
  3. Zet 10 min in de oven. Dien de escargots op met knapperig stokbrood.

 Wist je dit? De eitjes van escargots zijn een zeldzame en delicate lekkernij, ook wel ‘witte kaviaar’ genoemd. Je proeft ze op toast met een toefje slagroom met citroensap. Je kunt ook een paar eitjes in een glas champagne scheppen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Peterselie fijngehakt 2 el
  • Dille fijngehakt 2 el
  • Teentje knoflook, gepeld en gesnipperd 0.50
  • Sjalot, gepeld en gesnipperd 0.50
  • Pastis 0.50 el
  • Tabasco
  • Malse boter 125 g
  • Lege slakkenschelpen 8
  • Escargots petits-gris (bokaal) 8
  • Zout, peper
  • Stokbrood
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Peterselie fijngehakt 2 el
  • Dille fijngehakt 2 el
  • Teentje knoflook, gepeld en gesnipperd 0.50
  • Sjalot, gepeld en gesnipperd 0.50
  • Pastis 0.50 el
  • Tabasco
  • Malse boter 125 g
  • Lege slakkenschelpen 8
  • Escargots petits-gris (bokaal) 8
  • Zout, peper
  • Stokbrood