Tarbotfilet in kruidenkorst, witloofslaatje met sinaasappel | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tarbotfilet in kruidenkorst, witloofslaatje met sinaasappel

Tarbotfilet in kruidenkorst, witloofslaatje met sinaasappel

Voorbereiding 30 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C). Spoel de kruiden en hak ze fijn
  2. Vermeng de specerijen, de fijngehakte kruiden en de olijfolie tot een glad mengsel. Schep het mengsel met behulp van een vormpje naar keuze op een ovenvaste schotel.
  3. Zet ongeveer 20 min in de oven.
  4. Maak ondertussen de witloofsalade en de citrusvinaigrette.
  5. Was de witloofstronken en snij ze overlangs door.
  6. Vermeng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom. Zet opzij.
  7. Bak de tarbotfilets aan elke kant aan in een pan met boter.
  8. Leg de stukken vis op de bedjes van kruiden en specerijen die net uit de oven komen.
  9. Versier met vers witloof en vinaigrette. Kruid met peper en zout.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Tarbotfilets 2
  • Bosje bieslook 0.25
  • Bosje bladpeterselie 0.25
  • Basilicumblaadjes 2
  • Olijfolie 0.50 el
  • Gemalen komijn 0.50 tl
  • Kurkuma 0.50 tl
  • Zout, peper
  • Stronken witloof 3
  • Boter
  • VOOR DE CITRUSVINAIGRETTE :
  • Het sap van één citroen
  • Geraspte citroenschil 0.50 tl
  • Het sap van één sinaasappel
  • Geraspte sinaasappelschil 0.50 tl
  • Het sap van één pompelmoes
  • Geraspte pompelmoesschil 0.50 tl
  • Fijngehakt lenteuitje 0.50
  • Plantaardige oli 50 ml
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Tarbotfilets 2
  • Bosje bieslook 0.25
  • Bosje bladpeterselie 0.25
  • Basilicumblaadjes 2
  • Olijfolie 0.50 el
  • Gemalen komijn 0.50 tl
  • Kurkuma 0.50 tl
  • Zout, peper
  • Stronken witloof 3
  • Boter
  • VOOR DE CITRUSVINAIGRETTE :
  • Het sap van één citroen
  • Geraspte citroenschil 0.50 tl
  • Het sap van één sinaasappel
  • Geraspte sinaasappelschil 0.50 tl
  • Het sap van één pompelmoes
  • Geraspte pompelmoesschil 0.50 tl
  • Fijngehakt lenteuitje 0.50
  • Plantaardige oli 50 ml
  • Zout, peper