Tournedos van kabeljauw met spek | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tournedos van kabeljauw met spek

Voorbereiding 30 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Moeilijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Moeilijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C, leg de ongepelde krielaardappelen in een schotel, overgiet met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze 30 min. in de oven.
  2. Spoel de waterkers, verwijder de grote stengels en dompel 2 min. onder in gezouten kokend water.
  3. Laat de waterkers uitlekken en dompel meteen onder in een kom ijskoud water (zo blijft de groene kleur mooi behouden).
  4. Laat de waterkers uitlekken, doe in de blender en voeg de room toe. Mix tot een smeuïg mengsel. Kruid met peper en zout.
  5. Schik de sneetjes spek op een snijplank. Leg de kabeljauwporties in het midden en breng op smaak met zout en peper. Vouw de sneetjes spek over de kabeljauw.
  6. Verhit 1 el olijfolie in een sauteerpan en kleur de kabeljauwporties aan elke kant. Voeg daarna een klontje verse boter toe. Bak nog ongeveer 5 minuten en besprenkel regelmatig met schuimende boter.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Porties kabeljauw 2
  • Sneden gerookt spek 6
  • Olijfolie
  • Boter 20 g
  • Zout en peper
  • Bussel waterkers 0.50
  • Room 0.50 el
  • Krielaardappelen 200 g
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Porties kabeljauw 2
  • Sneden gerookt spek 6
  • Olijfolie
  • Boter 20 g
  • Zout en peper
  • Bussel waterkers 0.50
  • Room 0.50 el
  • Krielaardappelen 200 g