Gevulde kerstkalkoen, aardappeltjes met tijm en veenbessen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevulde kerstkalkoen, aardappeltjes met tijm en veenbessen

Gevulde kerstkalkoen, aardappeltjes met tijm en veenbessen

Voorbereiding 20 min.
Kook 120 min.
Moelijkheid Middelmatig
Voorbereiding 20 min.
Kook 120 min.
Moelijkheid Middelmatig
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Stoof de fijngesnipperde uien aan tot ze goudbruin zijn. Zet dit aan de kant. Schil de appels en snijd ze in kwartjes. Stoof de appels met de suiker aan in wat boter tot ze goudbruin zijn. Bak de spekblokjes. Kruid de binnenkant van de kalkoen met zout en peper. Meng het gehakt met de uien, de spekreepjes, de appels, beetje kaneel en zout en peper. Vul hiermee de kalkoen. Naai de kalkoen goed dicht. Kruid opnieuw met peper en zout. Leg de kalkoen in een grote ovenschaal. Verdeel de kruiden rond de kalkoen. Giet de  de olijfolie in de schotel en voeg ook nog een glas water toe. Zet de kalkoen 3 uur in de oven en bedruip deze af en toe met de jus. Haal de kalkoen uit de braadslee, deglaceer met een glas witte wijn en roer de aanbaksels los. Zeef de jus. Laat eventjes rusten en verwijder het vet. Klop de jus op met wat koude boter. 
  2. Maak de aardappelen schoon, maar schil ze niet. Doe ze samen met de olie en de tijm in een kom. Leg een deksel op de kom. Schud de aardappelen op, zodat ze volledig met de olie en de tijm omhuld zijn. Doe het grof zout in de braadslee en leg er de aardappelen in. Bak ze ongeveer 10 minuten. Keer de aardappelen om en zet ze nog eens 10 minuten in de oven. Kijk met een mes of ze gaar zijn.
  3. Maak de aardappelen schoon, maar schil ze niet. Doe ze samen met de olie en de tijm in een kom. Leg een deksel op de kom. Schud de aardappelen op, zodat ze volledig met de olie en de tijm omhuld zijn. Doe het grof zout in de braadslee en leg er de aardappelen in. Bak ze ongeveer 10 minuten. Keer de aardappelen om en zet ze nog eens 10 minuten in de oven. Kijk met een mes of ze gaar zijn.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kalkoen van 3 kg 0.50
  • Boter
  • Olijfolie 200 ml
  • Peper en zout

Voor de vulling:

  • Kippengehakt 0.50 kg
  • Spekblokjes 100 g
  • Ui 50 g
  • Appels 2
  • Kaneel 0.50
  • Steranijsvruchten 2
  • Takje tijm 0.50
  • Laurierblaadje 0.50
  • Rietsuiker 0.50 el

Voor de veenbessen:

  • Zakje veenbessen 0.50
  • Sap van een halve citroen
  • Citroenzeste
  • Suiker 2 el
  • Kaneel 2 tl

Voor de aardappelen:

  • Krieltjes 0.50 kg
  • Olijfolie 3 el
  • Tijmbloemen 3 el
  • Grof zout 3 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kalkoen van 3 kg 0.50
  • Boter
  • Olijfolie 200 ml
  • Peper en zout

Voor de vulling:

  • Kippengehakt 0.50 kg
  • Spekblokjes 100 g
  • Ui 50 g
  • Appels 2
  • Kaneel 0.50
  • Steranijsvruchten 2
  • Takje tijm 0.50
  • Laurierblaadje 0.50
  • Rietsuiker 0.50 el

Voor de veenbessen:

  • Zakje veenbessen 0.50
  • Sap van een halve citroen
  • Citroenzeste
  • Suiker 2 el
  • Kaneel 2 tl

Voor de aardappelen:

  • Krieltjes 0.50 kg
  • Olijfolie 3 el
  • Tijmbloemen 3 el
  • Grof zout 3 el