Heerlijke bouillon de dag erna | Carrefour

Je tijdstip

Heerlijke bouillon de dag erna

Voorbereiding 20 min.
Kook 180 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 180 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Leg de beentjes van het kippenkarkas in een grote kookpot. Voeg er 3 liter koud water bij. Breng dit aan de kook en schep het schuim af.
  2. Voeg de ui, het in 4 gesneden wit van prei, de geschilde en in stukjes gesneden wortels, de selder, de laurier, de peterselie en de peper erbij. Laat dit samen 3 uur koken op een zacht vuur.
  3. Filter de bouillon door een zeef en laat hem afkoelen. Schep het vet van de koude bouillon. Voeg zout toe als je de bouillon weer opwarmt. Heerlijk met pasta, truffelschijfjes of bereide tortellini.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Het karkas van een kip of ander gevogelte
  • Gepelde ajuin met 1 kruidnagel erin geprikt 0.50
  • Wit van prei 12
  • Wortels 1
  • Seldertak 0.50
  • Laurierblad 0.50
  • Peterselietakjes 2.5
  • Zwarte peperbolletjes 4
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Het karkas van een kip of ander gevogelte
  • Gepelde ajuin met 1 kruidnagel erin geprikt 0.50
  • Wit van prei 12
  • Wortels 1
  • Seldertak 0.50
  • Laurierblad 0.50
  • Peterselietakjes 2.5
  • Zwarte peperbolletjes 4
  • Zout