Kerstkapoen met citroen, honing en tijm | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Kerstkapoen met citroen, honing en tijm

Kerstkapoen met citroen, honing en tijm

Voorbereiding 20 min.
Kook 150 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 150 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kruid de kapoen aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Vul met de gehalveerde citroenen en tijm. Sluit af met houten prikkers. Leg de kapoen op een rooster boven een braadslee. Stop in de koude oven en kies th.6 (180°C). Bak 1.30 u, besprenkel regelmatig met jus en prik daarbij met een vork in het vel.
  2. Haal de kapoen na 1.30 u uit de oven. Verwijder het vet uit de braadslee en leg er de kapoen opnieuw in. Bestrijk met honing. Bak nog 1 u en besprenkel af en toe. Laat de kapoen rusten in de uitgeschakelde oven. Laat de deur van de oven open.
  3. Ontvet het braadvocht. Voeg 10 cl water toe en laat 3 à 4 minuten inkoken op een zacht vuur. Krab de braadresten los. Dien de kapoen op in de braadslee, werk af met verse tijm en gekonfijte citroen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kapoen Van ongeveer 1kg
  • Onbehandelde citroenen 1
  • Vloeibare honing 2 el
  • Takjes verse tijm 2
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kapoen Van ongeveer 1kg
  • Onbehandelde citroenen 1
  • Vloeibare honing 2 el
  • Takjes verse tijm 2
  • Zout, peper