Lamsfilet in bladerdeeg met bospaddenstoelen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Lamsfilet in bladerdeeg met bospaddenstoelen

Lamsfilet in bladerdeeg met bospaddenstoelen

Voorbereiding 30 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Middelmatig
Voorbereiding 30 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Middelmatig
  1. Kruid de lamsfilets met peper en zout. Kleur ze in de pan, 1 minuut langs elke kant. Zet de filets 30 min. in de koelkast.
  2. Hak intussen de sjalotten en de look fijn. Stoof de mix van sjalot en look in 50 g boter. Voeg er de geborstelde paddenstoelen bij en sauteer 5 min. op gematigd vuur. Laat ze afkoelen, pers er het kookvocht uit en giet het in een pan. Voeg er de room, de 4 specerijen en zout bij. Warm dit zachtjes op. Hak de champignons en de peterselie fijn.
  3. Rol 1 vel bladerdeeg uit. Leg 1 lamsfilet in het midden. Smeer er de gehakte paddenstoelen over en leg er de andere lamsfilet bovenop. Verpak het geheel in bladerdeeg. Prik een gat in de bovenkant en stop een papieren schoorsteentje in het gat. Snijd vormpjes uit het halve vel bladerdeeg en leg ze op de bereiding. Klop het eigeel met melk en smeer dit mengsel met een penseel over het bladerdeeg. Zet de bereiding 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven op 200°C, strijk nog eens met het eimengsel over het bladerdeeg en zet de bereiding 30 min.in de oven. Laat 10 min. rusten voor je het gerecht opdient met de saus.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Lamsfilet(s) 1
  • Bospaddenstoelen 100 g
  • Sjalot 0.50
  • Lookteentje(s) 1
  • Peterselietakjes 2
  • Eigeel 0.50
  • Melk 1 el
  • Rollen bladerdeeg 0.75
  • Boter 25 g
  • Dikke room 20 cl.
  • 4 specerijen 0.25 tl
  • Zout en swarte peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Lamsfilet(s) 1
  • Bospaddenstoelen 100 g
  • Sjalot 0.50
  • Lookteentje(s) 1
  • Peterselietakjes 2
  • Eigeel 0.50
  • Melk 1 el
  • Rollen bladerdeeg 0.75
  • Boter 25 g
  • Dikke room 20 cl.
  • 4 specerijen 0.25 tl
  • Zout en swarte peper