Schnitzel van gebakken foie gras | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 20 min.
Kook 8 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 8 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Toast de hazelnoten droog in de pan. Voeg er, zodra ze beginnen te kleuren, de porto of zoete wijn bij om ze te karameliseren. Haal de pan van het vuur. Maal de hazelnoten fijn. Hak de platte peterselie fijn en meng ze samen met de verbrijzelde noten. Kruid met fleur de sel en peper. Giet er een scheutje hazelnotenolie, een scheutje olijfolie en een scheutje balsamico-azijn bij.
  2. Snijd de voetjes van de bospaddenstoelen en borstel ze schoon. Sauteer ze op een hoog vuur met een eetlepel olijfolie. Haal ze van het vuur als ze gaar zijn en kruid met peper en zout. Schik notensalade en de bereide paddenstoelen op de borden.
  3. Haal de twee lobben foie gras uit elkaar. Snijd de foie gras in plakjes van een goede centimeter dik. Kruid ze met peper en zout en haal ze snel door de bloem. Bak ze 3 min. droog in de pan. Leg ze op de borden en dien ze meteen op. Decoreer met jonge slablaadjes.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rauwe foie gras 200 g
  • Bospaddenstoelen 200 g
  • Hazelnotenolie 2 el
  • Hele, gepelde hazelnoten 60 g
  • Witte porto of zoete wijn 1 el
  • Bosje platte peterselie 0.125
  • Balsamico-azijn 0.50
  • Bloem
  • Olijfolie
  • Jonge slascheutjes
  • Fleur de sel
  • Swarte peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rauwe foie gras 200 g
  • Bospaddenstoelen 200 g
  • Hazelnotenolie 2 el
  • Hele, gepelde hazelnoten 60 g
  • Witte porto of zoete wijn 1 el
  • Bosje platte peterselie 0.125
  • Balsamico-azijn 0.50
  • Bloem
  • Olijfolie
  • Jonge slascheutjes
  • Fleur de sel
  • Swarte peper