Vleesbrood met korstje, puree en ovengebakken kerstomaten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Vleesbrood met korstje, puree en ovengebakken kerstomaten

Vleesbrood met korstje, puree en ovengebakken kerstomaten

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de sjalotten in een pan met 1 klontje boter. Meng in een kom het gehakt met 2 eierdooiers, de sjalotten, de peterselie, de paprikablokjes en het paneermeel. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Rol het deeg uit en prik in met een vork.
  2. Schik het gehakt in het midden van een eerste vel bladerdeeg. Bedek met het tweede vel deeg, duw de randen stevig aan en snij het overtollige deeg weg. Maak enkele insnijdingen in de bovenkant met een scherp mes en borstel in met een licht opgeklopt eigeel. Schik het vleesbrood in een ingevette cakevorm. Leg de kerstomaten in een andere schaal, kruid met peper en zout en zet beide schalen 30 min in de oven.
  3. Maak intussen de puree. Kook de aardappelen in gezouten water en maak er puree van met het laatste eigeel, de melk of room en kruid met peper en zout. Versier met basilicum.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Sjalotten, fijngehakt 1
  • Zachte boter
  • Gemengd gehakt 350 g
  • Eierdooiers 2
  • Gehakte peterselie 2 el
  • Paprika, in kleine blokjes 0.50
  • Paneermeel 25 g
  • Nootmuskaat 0.25 tl
  • Rollen bladerdeeg 1
  • Olijfolie 0.50 el
  • Kerstomaten 250 g
  • Aardappelen 400 g
  • Room of melk 50 ml
  • Basilicumblaadjes
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Sjalotten, fijngehakt 1
  • Zachte boter
  • Gemengd gehakt 350 g
  • Eierdooiers 2
  • Gehakte peterselie 2 el
  • Paprika, in kleine blokjes 0.50
  • Paneermeel 25 g
  • Nootmuskaat 0.25 tl
  • Rollen bladerdeeg 1
  • Olijfolie 0.50 el
  • Kerstomaten 250 g
  • Aardappelen 400 g
  • Room of melk 50 ml
  • Basilicumblaadjes
  • Zout, peper