Chocoladetaart met zure roomsaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Chocoladetaart met zure roomsaus

Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de boter en de twee soorten chocolade 1 min smelten in de microgolfoven. Meng en laat afkoelen.
  2. Klop de eiwitten met de suiker tot sneeuw en schep er voorzichtig het chocolademengsel door. Voeg de bloem toe en meng. Giet in een ronde vorm en bak 40 min in de oven. Laat afkoelen en ontvorm.
  3. Besmeer de taart met chocolademousse en strooi er de chocoladeschilfers over. Meng het limoensap en de zeste met de zure room en serveer dit sausje bij de chocoladetaart.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Boter 90 g
  • Zwarte chocolade 100 g
  • Melkchocolade 100 g
  • Poedersuiker 3
  • Sucre en poudre 75 g
  • Bloem 37 g
  • Chocolademousse 60 g
  • Chocoladeschilfers
  • Limoen zeste, sap 0.25
  • Zure room 75 g
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Boter 90 g
  • Zwarte chocolade 100 g
  • Melkchocolade 100 g
  • Poedersuiker 3
  • Sucre en poudre 75 g
  • Bloem 37 g
  • Chocolademousse 60 g
  • Chocoladeschilfers
  • Limoen zeste, sap 0.25
  • Zure room 75 g