Pannenkoekentaart | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pannenkoekentaart

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Giet er 1/3 van de melk bij, meng en klop tot een homogeen deeg. Voeg dan de rest van de melk en een snuifje zout toe. Meng verder tot een glad beslag. Laat telkens een klontje boter smelten in een pannetje en bak pannenkoeken. Leg ze apart.
  2. Maak nu de vanillestroop. Meng het water met de suiker en verwarm zachtjes tot de suiker helemaal is opgelost. Week de gelatineblaadjes even in water, knijp ze goed uit en voeg ze toe aan de stroop. Meng tot de gelatine oplost. Snij het vanillestokje in de lengte in tweeën, schraap er het merg uit en leg dat mét het vanillestokje in het suikerwater.
  3. Laat de witte chocolade smelten au bain-marie. Nappeer een pannenkoek met gesmolten chocolade en eentje met vanillestroop en leg ze op elkaar. Verwerk op dezelfde manier de rest van de pannenkoeken tot je een toren hebt. Zet de pannenkoekentaart 1 à 2 u in de koelkast om af te koelen en op te stijven. Bestrooi met poedersuiker, versier met rood fruit en dien op.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Patisseriebloem 200 g
  • Eieren 2
  • Melk 0.50 l
  • Boter 20 g
  • Witte chocolade 75 g
  • Poedersuiker
  • Rode vruchten
  • Zout

Voor de vanillestroop

  • Water 75 g
  • Suiker 75 g
  • Blaadje(s) gelatine 1
  • Vanillestokje 0.50
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Patisseriebloem 200 g
  • Eieren 2
  • Melk 0.50 l
  • Boter 20 g
  • Witte chocolade 75 g
  • Poedersuiker
  • Rode vruchten
  • Zout

Voor de vanillestroop

  • Water 75 g
  • Suiker 75 g
  • Blaadje(s) gelatine 1
  • Vanillestokje 0.50