Pompoentjes van bladerdeeg | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Pompoentjes van bladerdeeg

Voorbereiding 25 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Teken de vorm van een Halloweenpompoen op een stuk karton en knip het uit als sjabloon. Rol het bladerdeeg uit en snij er met behulp van het sjabloon en een scherp mes 12 keer de vorm van een pompoen uit. Snij uit de helft van de pompoentjes ogen en een mond. 

    Tip Laat op het sjabloon voldoende ruimte tussen de ogen. Bij het bakken rijst het deeg en verandert de vorm een beetje. Daardoor kunnen de ogen te dicht bij elkaar komen, en dat ziet er niet uit.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de 6 hele pompoenvormpjes op. Besmeer ze met passata en leg er de 6 uitgesneden pompoentjes van bladerdeeg op. Druk de randen goed dicht met een vork. 

    Tip Dit lukt ook met een tapenade van olijven of tomaat, of in een zoete versie met (bloedrode) confituur naar keuze, of met chocolade.
  3. Klop het ei los en borstel wat ei over elk pompoentje. Bak ongeveer 15 min in de oven. 

    Tip BELANGRIJK! Druk de randen van het deeg goed dicht met een vork, zodat de passata niet langs de rand kan ontsnappen.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 329 kcal
Vetten 21 g
koolhydraten 28 g
waarvan suikers 0,5 g
vezels 0,1 g
Eiwitten 7,0 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Bladerdeeg 0.66666
  • Passata 2 tl
  • Ei 0.33
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Bladerdeeg 0.66666
  • Passata 2 tl
  • Ei 0.33