Laat de boter rustig smelten in een kleine kookpan. Klop de gesmolten boter daarna met de suiker op tot een glad mengsel. Roer er het ei en de bloem door en kneed tot een mooi deeg. Verpak het in een vochtige handdoek en laat 30 min rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit op je met bloem bestoven werkvlak en snij er zoveel mogelijk staf-vormen uit (kleine en grotere). Leg ze op de bakplaat en bak 12 min in de oven tot ze mooi bruin gebakken zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Maak het glazuur: splits het ei zorgvuldig en klop het eiwit met de bloemsuiker stijf. Versier de koekjes met glazuur en duw er wat snoepjes in. Laat 1 u opstijven voor je (of de Sint) ervan snoept.
PLEZANT!Decoreer de staven met vers fruit of gesmolten chocolade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
411 kcal
Vetten
15 g
koolhydraten
64 g
waarvan suikers
40 g
vezels
0,9 g
Eiwitten
4,4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.