De staf van Sinterklaas | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

De staf van Sinterklaas

Voorbereiding 15 min.
Kook 12 min.
Staande tijd 90 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 12 min.
Staande tijd 90 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Laat de boter rustig smelten in een kleine kookpan. Klop de gesmolten boter daarna met de suiker op tot een glad mengsel. Roer er het ei en de bloem door en kneed tot een mooi deeg. Verpak het in een vochtige handdoek en laat 30 min rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit op je met bloem bestoven werkvlak en snij er zoveel mogelijk staf-vormen uit (kleine en grotere). Leg ze op de bakplaat en bak 12 min in de oven tot ze mooi bruin gebakken zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Maak het glazuur: splits het ei zorgvuldig en klop het eiwit met de bloemsuiker stijf. Versier de koekjes met glazuur en duw er wat snoepjes in. Laat 1 u opstijven voor je (of de Sint) ervan snoept.

    PLEZANT! Decoreer de staven met vers fruit of gesmolten chocolade.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 411 kcal
Vetten 15 g
koolhydraten 64 g
waarvan suikers 40 g
vezels 0,9 g
Eiwitten 4,4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Boter 37.50 g
  • Fijne kristalsuiker 37.50 g
  • Ei 0.25
  • Zelfrijzende bloem 75 g

Voor het glazuur

  • Ei 0.25
  • Bloemsuiker 50 g
  • Snoepjes naar keuze
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Boter 37.50 g
  • Fijne kristalsuiker 37.50 g
  • Ei 0.25
  • Zelfrijzende bloem 75 g

Voor het glazuur

  • Ei 0.25
  • Bloemsuiker 50 g
  • Snoepjes naar keuze