Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter zachtjes smelten in een kleine kookpan. Klop in een mengkom de eieren op met de suiker en giet er de gesmolten boter bij. Voeg vervolgens de bloem en de speculaaskruiden toe. Meng krachtig tot een glad deeg.
Beboter een rechthoekige bakvorm en bestuif met bloem. Schep er de helft van het deeg in. Schep de speculaaspasta onder de rest van het deeg en meng kort. Schep dit deeg met een lepel in toefjes op het eerste deeg en meng tot een gemarmerd effect. Bak 50 min in de oven, tot de cake gaar is. Laat volledig afkoelen.
Bereid nu de afwerking: klop in een kommetje de roomkaas op met de bloemsuiker. Nappeer hiermee de cake en werk af met enkele verbrokkelde speculaasjes.
TIPVoor een echt smuldessert: serveer met een bolletje vanille-ijs... of speculaasijs!
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
398 kcal
Vetten
22 g
koolhydraten
44 g
waarvan suikers
30 g
vezels
0,6 g
Eiwitten
5,0 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.