Speculaascake | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Speculaascake

Voorbereiding 20 min.
Kook 55 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 55 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter zachtjes smelten in een kleine kookpan. Klop in een mengkom de eieren op met de suiker en giet er de gesmolten boter bij. Voeg vervolgens de bloem en de speculaaskruiden toe. Meng krachtig tot een glad deeg.

  2. Beboter een rechthoekige bakvorm en bestuif met bloem. Schep er de helft van het deeg in. Schep de speculaaspasta onder de rest van het deeg en meng kort. Schep dit deeg met een lepel in toefjes op het eerste deeg en meng tot een gemarmerd effect. Bak 50 min in de oven, tot de cake gaar is. Laat volledig afkoelen.

  3. Bereid nu de afwerking: klop in een kommetje de roomkaas op met de bloemsuiker. Nappeer hiermee de cake en werk af met enkele verbrokkelde speculaasjes.

    TIP Voor een echt smuldessert: serveer met een bolletje vanille-ijs... of speculaasijs!
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 398 kcal
Vetten 22 g
koolhydraten 44 g
waarvan suikers 30 g
vezels 0,6 g
Eiwitten 5,0 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Boter 50 g
  • Eieren 1
  • Suiker 50 g
  • Zelfrijzende bloem 50 g
  • Speculaaskruiden 0.25 tl
  • Speculaaspasta 0.75 el

Voor de afwerking

  • Roomkaas (type Philadelphia) 37.50 g
  • Bloemsuiker 25 g
  • Speculaasjes
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Boter 50 g
  • Eieren 1
  • Suiker 50 g
  • Zelfrijzende bloem 50 g
  • Speculaaskruiden 0.25 tl
  • Speculaaspasta 0.75 el

Voor de afwerking

  • Roomkaas (type Philadelphia) 37.50 g
  • Bloemsuiker 25 g
  • Speculaasjes