Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de kuiltjes van een muffinvorm. Snij de paprika in kleine blokjes. Rasp de wortelen en de courgette. Leg ze in een schone handdoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de wortelen en courgette met de rode paprika, de erwten, de geraspte kaas en de bloem.
Klop de eieren los en meng ze met de gesmolten boter en de melk. Kruid met zout en peper en roer door de groenten met bloem. Vul de kuiltjes van de muffinvorm voor twee derden met dit deeg.
Bak 20 à 25 min in de oven. Haal de muffins uit de oven en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
4 personen = 12 muffins
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
198 kcal
Vetten
11 g
koolhydraten
17 g
waarvan suikers
2,4 g
vezels
1,5 g
Eiwitten
7,6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.