Fishsticks van amandelmeel, frieten van zoete aardappelen en yoghurtsaus | Carrefour

Je tijdstip

Fishsticks van amandelmeel, frieten van zoete aardappelen en yoghurtsaus

Fishsticks van amandelmeel, frieten van zoete aardappelen en yoghurtsaus

Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in frieten. Hak de dille fijn. Snij de vis in repen van ongeveer 6 cm lang. Bereid 3 diepe borden voor: een eerste met bloem, het tweede met losgeklopt ei, het derde met het amandelmeel en de geraspte kokos.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de frieten met olijfolie en kruid ze met het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed en verdeel over de bakplaat. Bak ongeveer 20 min in de oven, tot de frieten goudbruin en gaar zijn. Meng de yoghurt met de dille, peper en zout. Dep de repen vis droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout.

  3. Rol de stukken vis door de bloem, dan door het ei en tot slot door het mengsel van amandelmeel en geraspte kokos. Verhit olie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de fishsticks een paar minuten per kant. Serveer ze met de frieten en de yoghurtsaus.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 161 g
Vetten 8,9 g
koolhydraten 11 g
waarvan suikers 2,6 g
vezels 2,3 g
Eiwitten 8,3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zoete aardappelen 400 g
  • Dille 7.5 g
  • Witte vis 300 g
  • Bloem 50 g
  • Ei 0.50
  • Amandelmeel 50 g
  • Geraspte kokos 25 g
  • Paprikapoeder 0.50 tl
  • Griekse yoghurt 100 g
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zoete aardappelen 400 g
  • Dille 7.5 g
  • Witte vis 300 g
  • Bloem 50 g
  • Ei 0.50
  • Amandelmeel 50 g
  • Geraspte kokos 25 g
  • Paprikapoeder 0.50 tl
  • Griekse yoghurt 100 g
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout