Soep van rode paprika met kippenballetjes en letterpasta | Carrefour

Je tijdstip

Soep van rode paprika met kippenballetjes en letterpasta

Voorbereiding 10 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Hak de ui, de paprika’s en de peterselie grof. Verhit een scheut olie in een kookpan en fruit de ui 1 min. Voeg de paprika’s toe en kruid ze met het paprikapoeder en peper. Laat 5 min bakken en giet er dan de bouillon bij. Leg er het kruidentuiltje bij en laat 20 min koken, tot de paprika’s gaar zijn.

  2. Kruid het gehakt met peper en zout en rol er soepballetjes van. Verwijder het kruidentuiltje uit de pan en mix tot een gladde soep. Breng ze indien nodig verder op smaak met peper.

  3. Zet de pan terug op het vuur en leg er de balletjes en de pasta in. Laat koken tot de balletjes en de pasta gaar zijn. Serveer in kommen, afgewerkt met de bladpeterselie. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 49 kcal
Vetten 1,8 g
koolhydraten 4,2 g
waarvan suikers 1,4 g
vezels 0,9 g
Eiwitten 3,6 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui 0.50
  • Rode paprika's 1
  • Bladpeterselie 2.5 g
  • Bouillon 375 ml
  • Kruidentuiltje 0.50
  • Kippengehakt 100 g
  • Letterpasta 25 g
  • Olie
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui 0.50
  • Rode paprika's 1
  • Bladpeterselie 2.5 g
  • Bouillon 375 ml
  • Kruidentuiltje 0.50
  • Kippengehakt 100 g
  • Letterpasta 25 g
  • Olie
  • Peper
  • Zout