Kaastaart met pastinaak en pecannoten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Kaastaart met pastinaak en pecannoten

Voorbereiding 25 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de pastinaak, snij in kleine blokjes en kook die gaar in water. Stamp ze tot puree. Klop in een kom de verse kaas romig met een klopper, voeg de suiker en de bloem toe en blijf 1 à 2 min kloppen. Voeg één na één de eieren toe, blijf mengen en schep er tot slot de pastinaakpuree door.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak nu de taartbodem: laat de boter smelten op een laag vuur. Hak de pecannoten en de zandkoekjes fijn en schep ze samen met de suiker door de gesmolten boter. Meng goed en schep dit deeg in een springvorm. Duw goed aan tot een deegbodem
  3. Schep het pastinaak-kaasmengsel op de taartbodem en bak 30 min in de oven. Verlaag dan de oventemperatuur tot 150°C en laat nog 30 min bakken. Haal de taart uit de oven, laat ze afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Pastinaak 200 g
  • Verse kaas type Philadelphia 250 g
  • Poedersuiker + voor de afwerking 90 g
  • Bloem 25 g
  • Eieren 3

Voor de taartbodem

  • Boter 50 g
  • Zandkoekjes 75 g
  • Pecannoten 25 g
  • Suiker 0.50 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Pastinaak 200 g
  • Verse kaas type Philadelphia 250 g
  • Poedersuiker + voor de afwerking 90 g
  • Bloem 25 g
  • Eieren 3

Voor de taartbodem

  • Boter 50 g
  • Zandkoekjes 75 g
  • Pecannoten 25 g
  • Suiker 0.50 el

Nutritionele informatie

Per portie

  • 1235 kcal
  • 81 g vetten
  • 101 g koolhydraten waarvan
  • 70 g  suikers
  • 6,6 g vezels
  • 22,4 g eiwitten