Parfait-ijs met rum en meringue | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Parfait-ijs met rum en meringue

Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Week de rozijnen 30 min in de rum. Giet ze af en bewaar de alcohol. Klop de room schuimig en bijna stijf met het vanillemerg. Zet de room koel.
  2. Doe de eidooiers, de suiker en de rum in een kookpan. Klop dit mlengsel op een heel laag vuur samen op tot het romig wordt. Klop verder tot de room bleker wordt en verdubbelt in omvang. Giet deze bereiding in een mengkom. Blijf kloppen tot de crème nog wat meer volume krijgt en een beetje afgekoeld is. Voeg de rozijnen toe en spatel er voorzichtig de slagroom door. Schep de helft van dit mengsel in een silicone vorm, leg er meringues op (hou een beetje apart voor de afwerking) en schep er de rest van de room over. Zet 6 u in de diepvriezer. Laat voor de afwerking de chocolade smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Schep in een spuitzak met een heel fijn spuitmondje. Teken hiermee kerstboompjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat ze opstijven in de koelkast.
  3. Haal het ijs net voor het opdienen uit de vorm.Maak de kerstboompjes voorzichtig los van het bakpapier en versier er de parfait mee. Bestrooi met verkruimelde meringues. Maak de coulis volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg 2 sjablonen in de vorm van een ster op de borden. Strooi er het cacaopoeder door een zeefje op. Verwijder de sjablonen. Dien de parfait op de versierde borden op en geef de coulis er apart bij.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rozijnen 20 g
  • Rum met vanille 40 ml
  • Ijskoude volle room 135 ml
  • Merg van 1 vanillestokjee
  • Eidooiers 1.5 el
  • Griessuiker 40 g
  • Een paar meringues
  • Pure chocolade 75 g
  • Coulis van rood fruit, kant-en-klaar
  • Cacaopoeder 2 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rozijnen 20 g
  • Rum met vanille 40 ml
  • Ijskoude volle room 135 ml
  • Merg van 1 vanillestokjee
  • Eidooiers 1.5 el
  • Griessuiker 40 g
  • Een paar meringues
  • Pure chocolade 75 g
  • Coulis van rood fruit, kant-en-klaar
  • Cacaopoeder 2 el

Nutritionele informatie

Per portie

  • 414 kcal
  • 22,8 g vetten
  • 45 g koolhydraten waarvan
  • 42,3g  suikers
  • 4,6 g vezels
  • 5,6 g eiwitten