Gevulde kreeft op romige lasagne | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevulde kreeft op romige lasagne

Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Middelmatig
Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Middelmatig
  1. Haal het vlees uit de kreeften en snij het grof. Mix de zoute koekjes fijn en meng ze met 25 g peterselie en het kreeftenvlees. Meng met de Worcestershiresaus, de Parmezaan, de gesmolten boter en het citroensap.
  2. Vul de leeggehaalde kreeftenstaarten met dit mengsel en zet in de koelkast terwijl je de lasagne bereidt. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook en de fijngesnipperde sjalot op een laag vuur tot ze gaar zijn. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de rest van de peterselie en de room toe.
  3. Boen de aardperen grondig schoon, snij ze in dunne plakken en leg ze in de room. Laat 20 min zachtjes koken. Kook intussen de lasagnevellen beetgaar en laat ze uitklekken. Zet de kreeften 8 min onder de ovengrill. Dien op met de lasagne en de saus, afgewerkt met kervel en bestrooid met de extra Parmezaan.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Gekookte kreeften 2
  • Zoute koekjes (type Tuc) 200 g
  • Peterselie, fijngehakt 25 g
  • Worcestershiresaus 1 el
  • Parmezaan, geraspt + voor de afwerking 1.5 el
  • Gesmolten boter 1.5 el
  • Citroensap 1 el
  • Olijfolie
  • Teentje knoflook 0.50
  • Sjalot 0.50
  • Glas witte wijn 0.50
  • Vloeibare room 250 ml
  • Aardperen 200 g
  • Lasagnevellen 2
  • Een paar plukjes kervel
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Gekookte kreeften 2
  • Zoute koekjes (type Tuc) 200 g
  • Peterselie, fijngehakt 25 g
  • Worcestershiresaus 1 el
  • Parmezaan, geraspt + voor de afwerking 1.5 el
  • Gesmolten boter 1.5 el
  • Citroensap 1 el
  • Olijfolie
  • Teentje knoflook 0.50
  • Sjalot 0.50
  • Glas witte wijn 0.50
  • Vloeibare room 250 ml
  • Aardperen 200 g
  • Lasagnevellen 2
  • Een paar plukjes kervel

Nutritionele informatie

Per portie

  • 1293 kcal
  • 63,8 g vetten
  • 101,5 g koolhydraten waarvan
  • 15,6 g  suikers
  • 8,7 g vezels
  • 74,8 g eiwitten