Schaaltje met gravlax, koolrabi en radijs | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Schaaltje met gravlax, koolrabi en radijs

Voorbereiding 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Mix de rode bieten met de jeneverbessen. Schil de zestes van de sinaasappel en limoenen en rasp ze. Pers de limoenen uit. Rasp de mierikswortel. Meng al deze ingrediënten met de rode biet, kruid met zout en strooi er de suiker bij. Leg de zalmfilet in een schaal, giet er het bietenmengsel over en besprenkel met limoensap. Verpak de schaal in plasticfolie en zet 24 u in de koelkast. Haal de dag erna de zalm uit de marinade en snij in plakjes.
  2. Schaaf de radijzen en de koolrabi met de mandoline. Meng de zure room met het citroensap, de zeste en de mierikswortelroom en kruid met zout en peper.
  3. Verdeel de koolrabi en de radijzen over de schaaltjes. Schik er de zalm en saus bij en werk af met plukjes dille.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rode bieten, gekookt 1
  • Jenever-bessen 2
  • Sinaaasappel 0.50
  • Limoenen 1
  • Mierikswortel 1 stuk
  • Suiker 2 el
  • Zalmfilet 250 g
  • Verse dille 0.50 bosje
  • Grof zeezout 2 el

Voor de afwerking

  • Radijzen 0.50 bosje
  • Koolrabi 0.50
  • Zure room 50 ml
  • Citroensap 0.25
  • Zeste van citroen 1
  • Mierikswortelroom 0.50 el
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rode bieten, gekookt 1
  • Jenever-bessen 2
  • Sinaaasappel 0.50
  • Limoenen 1
  • Mierikswortel 1 stuk
  • Suiker 2 el
  • Zalmfilet 250 g
  • Verse dille 0.50 bosje
  • Grof zeezout 2 el

Voor de afwerking

  • Radijzen 0.50 bosje
  • Koolrabi 0.50
  • Zure room 50 ml
  • Citroensap 0.25
  • Zeste van citroen 1
  • Mierikswortelroom 0.50 el
  • Zout, peper

Nutritionele informatie

Per portie

  • 452 kcal
  • 21,8 g vetten
  • 31,4 g koolhydraten waarvan
  • 23,6 g  suikers
  • 7 g vezels
  • 28,6 g eiwitten