Eendenbout met vijgen en porto-honingsaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Eendenbout met vijgen en porto-honingsaus

Voorbereiding 15 min.
Kook 120 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 120 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verhit de boter op een hoog vuur en bak de eendenbouten 5 min.
  2. Blus met de porto. Giet de bouillon en de honing in de pan en laat ongeveer 2 u sudderen.Voeg 10 min voor het einde de vijgen en de granaatappelpitten toe.
  3. Snij intussen het harde koontje uit het witloof en bak het bruin in een beetje boter. Giet er een beetje water bij en laat gaar sudderen. Bak een paar minuten voor de eend gaar is de kroketten in hete frituurolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dien op bij de eendenbouten, de saus en het witloof.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Boter 25 g
  • Eendenbouten 2
  • Porto
 100 ml
  • Kippenbouillon 120 ml
  • Honing 13 ml
  • Vijgen, in stukken 2
  • Pitten van 1 granaatappel 1
  • Stronkjes witloof 2
  • Zak diepvrieskroketten 0.50
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Boter 25 g
  • Eendenbouten 2
  • Porto
 100 ml
  • Kippenbouillon 120 ml
  • Honing 13 ml
  • Vijgen, in stukken 2
  • Pitten van 1 granaatappel 1
  • Stronkjes witloof 2
  • Zak diepvrieskroketten 0.50

Nutritionele informatie

Per portie

  • 517 kcal
  • 19,3 g vetten
  • 18,2 g koolhydraten waarvan
  • 18,2 g suikers
  • 1,5 g vezels
  • 53,1 g eiwitten