Gevuld kalfsgebraad met champignonsaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevuld kalfsgebraad met champignonsaus

Voorbereiding 15 min.
Kook 80 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 80 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Maak de vulling: snij het spek, de sjalotten en de champignons in kleine blokjes. Meng met de noten en de pijnboompitten. Fruit in een stoofpan de ui en de look in 2 el olijfolie en voeg daarna het notenmengsel toe. Laat bakken op een matig vuur.
  2. Snij het gebraad over de hele lengte door en leg het geopend op je werkvlak. Verdeel de vulling over het hele oppervlak en voeg de tijm toe. Rol het gebraad op en maak stevig vast met keukentouw. Kruid met peper en zout en schik in een ovenschaal met 2 el olie. Zet 1u20 in de oven.
  3. Voeg 30 min. voor het einde van de baktijd de champignons, de tijm en de witte wijn toe. Haal het gebraad uit de oven en laat het 15 min. rusten in aluminiumfolie. Laat het bakvocht indikken en serveer het gebraad in plakken met de champignonsaus.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kalfsgebraad van 1,2 kg 1
  • Takje verse tijm
  • Olijfolie 2 el
  • Peper, zout

Voor de vulling:

  • Gerookt spek 100 g
  • Sjalotten 4
  • Champignons 100 g
  • Noten, gehakt 100 g
  • Pijnboompitten 100 g
  • Ui, geschild en versnipperd 1
  • Tenen look, gesnipperd 2
  • Olijfolie 2 el
  • Blaadjes van 2 takjes tijm 2

Voor het bijgerecht:

  • Champignons, grof gesneden 800 g
  • Bosje verse tijm 1
  • Witte wijn 125 ml
  • Zout, zwarte peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kalfsgebraad van 1,2 kg 1
  • Takje verse tijm
  • Olijfolie 2 el
  • Peper, zout

Voor de vulling:

  • Gerookt spek 100 g
  • Sjalotten 4
  • Champignons 100 g
  • Noten, gehakt 100 g
  • Pijnboompitten 100 g
  • Ui, geschild en versnipperd 1
  • Tenen look, gesnipperd 2
  • Olijfolie 2 el
  • Blaadjes van 2 takjes tijm 2

Voor het bijgerecht:

  • Champignons, grof gesneden 800 g
  • Bosje verse tijm 1
  • Witte wijn 125 ml
  • Zout, zwarte peper