Gevulde kapoen met geroosterde groenten en gebakken appels | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevulde kapoen met geroosterde groenten en gebakken appels

Gevulde kapoen met geroosterde groenten en gebakken appels

Voorbereiding 30 min.
Kook 160 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 160 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Week de rozijnen 15 min in de cognac. Giet ze door een zeef, vang de cognac op en zet zowel de rozijnen als de cognac opzij. Laat een klontje boter smelten in een kookpan en fruit de ui glazig.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de peterselie, de salie, de room, de gehakte kastanjes, de gefruite ui, de selderij en de rozijnen. Kruid met zout, peper en eventueel een beetje van de cognac. Vul de buikholte van de kapoen op met deze vulling en sluit hem goed. Smeer het vel van de kapoen in met boter en braad 30 min in de oven. Schep er geregeld braadjus over. Verlaag dan de oventemperatuur tot 180°C. Dek de kapoen af met een vel aluminiumfolie en bak nog 1 u 30 min in de oven.
  3. Voor de bijgerechten: leg de groenten en noten in een druippan. Kruid ze met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Meng goed en bak 40 min in de oven. Warm de appels op in de microgolfoven en dien ze op bij de groenten en de kapoen. Lekker met kroketten.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rozijnen 40 g
  • Cognac 40 ml
  • Boter
  • Gehakt 150 g
  • Ei 0.50
  • Paneermeel 1 el
  • Peterselie, fijngehakt 1 el
  • Salie, fijngehakt 1 el
  • Scheutje room 0.50
  • Gekookte kastanjes, grof gehakt 50 g
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Tak selderij, in blokjes 0.50
  • Kapoen van +/- 3kg 0.50
  • Zout, peper

Voor de bijgerechten:

  • Butternut pompoen, in blokjes 0.50
  • Spruitjes, in vieren 100 g
  • Sjalotten, in stukken 1.5
  • Teentje knoflook, gehalveerd 0.50
  • Gedopte walnoten 40 g
  • Gebakken appels 2
  • Olijfolie
  • Kroketten
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rozijnen 40 g
  • Cognac 40 ml
  • Boter
  • Gehakt 150 g
  • Ei 0.50
  • Paneermeel 1 el
  • Peterselie, fijngehakt 1 el
  • Salie, fijngehakt 1 el
  • Scheutje room 0.50
  • Gekookte kastanjes, grof gehakt 50 g
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Tak selderij, in blokjes 0.50
  • Kapoen van +/- 3kg 0.50
  • Zout, peper

Voor de bijgerechten:

  • Butternut pompoen, in blokjes 0.50
  • Spruitjes, in vieren 100 g
  • Sjalotten, in stukken 1.5
  • Teentje knoflook, gehalveerd 0.50
  • Gedopte walnoten 40 g
  • Gebakken appels 2
  • Olijfolie
  • Kroketten
  • Zout, peper

Nutritionele informatie

Per portie

  • 1447 kcal
  • 74,8 g vetten
  • 51,9 g koolhydraten waarvan
  • 31,5 g  suikers
  • 10,3 g vezels
  • 127,5 g eiwitten