Rigatoni met geplette tomaten en palmkool, crumble van le gruyère aop en oregano | Carrefour

Rigatoni met geplette tomaten en palmkool, crumble van le gruyère aop en oregano

Rigatoni met geplette tomaten en palmkool, crumble van le gruyère aop en oregano

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Crumble van Le Gruyère AOP Classic en oregano: meng Le Gruyère AOP, broodkruimels, olijfolie, oregano en knofl ookpoeder in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Hou apart.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten ongeveer 1 minuut, tot ze zacht worden. Voeg het knofl ook, de tomaten en de palmkool toe. Breng op smaak met zout en peper. Gaar totdat de velletjes van de kerstomaatjes barsten en lichtjes bruinen. Plet de tomaten met een vork.

  3. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Giet de pasta af en voeg deze direct toe aan het tomaten- en palmkoolmengsel. Roer goed. Verdeel de pasta op een bakplaat met een anti aanbaklaag. Verdeel de crumble over de pasta. Laat 15 minuten gratineren totdat een mooie gouden korst ontstaat. Werk af met basilicumblaadjes.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Le Gruyère AOP, geraspt 50 g
  • broodkruimels 37 g
  • olijfolie 1.5 el
  • oregano 0.5
  • knoflookpoeder 0.5 tl
  • rigatoni 160 g
  • extra vierge olijfolie 0.5 el
  • sjalot, grof gehakt 0.5
  • knoflook, gehakt 0.5
  • kerstomaatjes 250 g
  • palmkool, in dunne reepjes, gestoomd 0.5 handvol
  • zout
  • peper
  • basilicumblaadjes
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Le Gruyère AOP, geraspt 50 g
  • broodkruimels 37 g
  • olijfolie 1.5 el
  • oregano 0.5
  • knoflookpoeder 0.5 tl
  • rigatoni 160 g
  • extra vierge olijfolie 0.5 el
  • sjalot, grof gehakt 0.5
  • knoflook, gehakt 0.5
  • kerstomaatjes 250 g
  • palmkool, in dunne reepjes, gestoomd 0.5 handvol
  • zout
  • peper
  • basilicumblaadjes