Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Asperges op Vlaamse wijze zonder boter

Asperges op Vlaamse wijze zonder boter

Voorbereiding 5 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 5 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd er de onderste harde eindjes af. 

  2. Leg de asperges in een kookpot met 1L water en een snuifje zout. Wanneer het water kookt, zet dan na 2 minuten het vuur af en laat de asperges rusten in het warme water tot ze naar de bodem van de kookpot gezakt zijn. Zo weet je dat ze gaar zijn.

  3. Laat de asperges kort uitlekken op een keukenhanddoek. 

  4. Kook intussen de eieren hard (ongeveer 10 minuten) in water. Wanneer gekookt, laat ze schrikken onder koud water. Pel en hak de eieren fijn. Hak eveneens de peterselie fijn.

  5. Laat de Solo smelten in een pan. Kruid naar eigen smaak met peper en zout en indien gewenst muskaatnoot.

  6. Schik de asperges in een bord en verdeel het ei, de peterselie en gesmolten Solo erover. Serveer direct.

    TIP: Kook voor je asperges op Vlaamse wijze een geschilde aardappel mee met je asperges: zo smaken ze minder bitter.

TIP: Hoe asperges schillen? Schil je aperges vanaf de kop naar beneden, dat schilt gemakkelijker.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • witte asperges 1 bosje
  • water 500 ml
  • eieren 2 st
  • peterselie 0.5 bosje
  • Solo 100% Plantaardig 250g 100 g
  • nootmuskaat
  • zout & peper 0.5 snuifje
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • witte asperges 1 bosje
  • water 500 ml
  • eieren 2 st
  • peterselie 0.5 bosje
  • Solo 100% Plantaardig 250g 100 g
  • nootmuskaat
  • zout & peper 0.5 snuifje