Chocolade-amandeltaart | Carrefour

Je tijdstip

Chocolade-amandeltaart

Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter en de chocolade au bain-marie smelten en meng goed. Klop in een kom de eieren en de suiker op en voeg het chocolademengsel toe. Meng in een andere kom het amandelmeel en het zout en voeg het ook toe aan het eimengsel. Meng goed. 

  2. Beboter een taartvorm en bestuif met bloem. Giet er het deeg in en bak 40 min in de oven. Controleer of de taart gaar is door met de punt van een mes in het midden te prikken: die moet er droog weer uitkomen. Laat de taart afkoelen. 

  3. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Bestuif de taart met het cacaopoeder en strooi er de amandelschilfers over. Versier met chocolade-eieren. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 457 kcal
Vetten 34 g
koolhydraten 26 g
waarvan suikers 24 g
vezels 4,3 g
Eiwitten 11 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Boter 32.50 g
  • Donkere chocolade met 75% cacao 42.50 g
  • Eieren 1
  • Suiker 27.50 g
  • Amandelmeel 42.50 g
  • Zeezout 0.25 snuifje
  • Amandelschilfers 0.25 handvol
  • Cacaopoeder
  • Chocolade paaseieren
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Boter 32.50 g
  • Donkere chocolade met 75% cacao 42.50 g
  • Eieren 1
  • Suiker 27.50 g
  • Amandelmeel 42.50 g
  • Zeezout 0.25 snuifje
  • Amandelschilfers 0.25 handvol
  • Cacaopoeder
  • Chocolade paaseieren