Nestjes van meringue en room met witte chocolade | Carrefour

Nestjes van meringue en room met witte chocolade

Nestjes van meringue en room met witte chocolade

Voorbereiding 25 min.
Kook 180 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 180 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Klop de eiwitten op met de kristalsuiker. Voeg dan de bloemsuiker toe en blijf kloppen tot je stevige meringue krijgt. 

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm er met de meringue kleine nestjes op (leg ze ver genoeg uit elkaar). Verwerk zo bijna alle meringue en hou nog 3 à 4 el over. Voeg daar wat cacaopoeder aan toe en meng. Trek met behulp van een lepeltje lijnen met de cacao-meringue in de nestjes. Bak de nestjes 3 u in de oven. De meringue is klaar als hij droog aanvoelt en makkelijk loskomt van het bakpapier. Laat afkoelen op een rooster. 

  3. Klop de room kaas goed op. Laat de witte chocolade voorzichtig smelten en meng met de kaas. Nappeer de afgekoelde nestjes met een beetje van de chocoladeroom en decoreer met suikereitjes. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 314 kcal
Vetten 8,5 g
koolhydraten 55 g
waarvan suikers 54 g
vezels 0,8 g
Eiwitten 4,2 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Eiwitten 1.66666667
  • Kristalsuiker 50 g
  • Bloemsuiker 50 g
  • Cacaopoeder 1 el
  • Paaseitjes van suiker

Voor de room

  • Roomkaas 50 g
  • Witte chocolade 33.3333333 g
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Eiwitten 1.66666667
  • Kristalsuiker 50 g
  • Bloemsuiker 50 g
  • Cacaopoeder 1 el
  • Paaseitjes van suiker

Voor de room

  • Roomkaas 50 g
  • Witte chocolade 33.3333333 g