Verwarm de boter en de melk in een kookpan. Doe de bloem, de gist, de helft van de Parmezaanse kaas, de suiker, het ei, het zout en het lookpoeder in de kom van de keukenrobot en kneed ongeveer 10 min. Vorm daarna een bal van het deeg en leg in een ingevette mengkom. Borstel een beetje olijfolie over de bovenkant. Dek de kom af met een vochtige handdoek en laat 1 uur rusten bij kamertemperatuur.
Kantel het deeg op het met bloem bestoven werkvlak en verdeel in balletjes van ongeveer 3,5 cm. Schik die als een krans op een ingevette bakplaat. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas, dek af met plasticfolie en laat 30 min rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak ongeveer 20 min in de oven, tot de korst mooi goudbruin is. Dien op met pesto of een dipsaus naar keuze, of dompel stukjes brood in de kaasfondue.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
31 g
koolhydraten
108 g
waarvan suikers
22 g
vezels
4.6 g
Eiwitten
25 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.