Blancheer de koolbladeren kort in een ruime pan gezouten kokend water. Giet ze af, laat even uitlekken en bak ze dan in een paar minuten goudbruin in een scheutje hete olijfolie. Schik ze in een ovenschaal en zet even opzij.
Verhit een scheutje olie en fruit de knoflook. Voeg dan de salie toe, laat kort meebakken en voeg de Espelettepeper en de witte wijn toe. Strooi er de geraspte kaas bij en laat onder voortdurend roeren langzaam smelten.
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en schep ze door de kaassaus. Schep over de koolbladeren, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Laat in de oven 15 à 20 min gratineren: de kool moet krokant worden.
DragonolieBlancheer 1 bosje dragon een paar seconden in kokend water en laat uitlekken. Mix met 30 ml olijfolie. Giet door een puntzeef en bewaar in een flesje.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
654 kcal
Vetten
32 g
koolhydraten
52 g
waarvan suikers
7,9 g
vezels
3,9 g
Eiwitten
30 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
4Personen
Groene kool0.25
Olijfolie
Teentje knoflook, fijngehakt0.5
Een paar blaadjes salie, fijngehakt
Espelettepeper0.5
snuifje
Glas witte wijn0.5
Geraspte kaas type Comté of Passendale (of een mix)90
g
Gnocchi250
g
Geraspte Parmezaanse kaas40
g
Ingrediënten voor:
4Personen
Groene kool0.25
Olijfolie
Teentje knoflook, fijngehakt0.5
Een paar blaadjes salie, fijngehakt
Espelettepeper0.5
snuifje
Glas witte wijn0.5
Geraspte kaas type Comté of Passendale (of een mix)90
g