Schil de zoete aardappelen en de butternut. Snij ze in grove blokjes en stoom ze 20 min. Laat ze uitlekken en pureer ze samen. Voeg de vloeibare room, het korianderpoeder, zout en peper toe en meng grondig met een vork. Zet opzij.
Verwarm in een braadpan de sesamolie en de sojasaus op een laag vuur. Voeg de sjalot en de knoflook toe en laat 5 min kleuren; schep regelmatig om. Voeg de seitan toe, meng goed en laat op een matig vuur nog 10 min bakken; schep geregeld om. Kruid met peper en zet het vuur uit. Zet opzij.
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een gratineerschaal (of 4 individuele schaaltjes) in met olie. Schep het seitan-mengsel op de bodem. Bedek volledig met de zoete aardappel-butternutpuree en strijk de bovenkant glad met een vork. Rasp de comté en verdeel de kaas over het gerecht. Bak 20 min in de oven, bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer.
TipNa het stomen kun je de schil van zoete aardappelen heel vlot verwijderen. Je hoeft ze dus niet eens vooraf te schillen als je geen zin hebt: dat gaat achteraf vanzelf!
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
33.5 g
koolhydraten
38 g
waarvan suikers
9.6 g
vezels
11 g
Eiwitten
34 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.