Met de ingrediënten van dit recept kan je ongeveer 2 muffins per persoon klaarmaken. Verwarm de oven voor op 190°C en vet een muffinvorm in met olie. Meng in een grote kom de speltbloem, de suiker, het bakpoeder en het zout.
Meng in een andere kom de yoghurt met de kokosolie, het citroensap, de chiazaadjes, de agavesiroop en het ei. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet er het yoghurtmengsel in. Meng kort tot een homogeen maar niet te glad deeg.
Verdeel het deeg over de muffinkuiltjes en bak ongeveer 15 min in de oven. Laat de muffins afkoelen.
Succes tipBij het maken van muffins is het essentieel dat je de 'droge' en 'vochtige' ingrediënten eerst apart mengt. Voeg ze dan samen, meng kort zonder kloppen en schep in de vormpjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
198 kcal
Vetten
7 g
koolhydraten
29 g
waarvan suikers
15 g
vezels
0.7 g
Eiwitten
4.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.